GRATIS MEDITATIONER

IMG_1538.JPG

 

Her kan du downloade mine numre fra min cd.

Håber det vil hjælpe dig til at finde din dybe ro :-)

 

 

MEDITATION


Ordet meditation, får måske nogle til at tænke på personer, der sidder med korslagte ben, fingerspidserne imod hinanden, og sige mantraer. Men der behøves ikke noget bestemt tøj, udstyr, religiøs retning, og det er ej heller nødvendigt, at tømme hovedet for tanker.

 


Sindet fremkalder altid tanker, ligesom havet hele tiden frembringer bølger. Kan du standse dine tanker helt, er det mere en zoombie lignende tilstand, end det er meditation.
En speciel siddende stilling, er heller ikke noget krav. Bare find en siddende stilling, hvor du føler dig godt tilpas, og kan slappe af. Nogle meditationer/visualiseringer fungerer bedst liggende, bl.a. to skæringer ( Det lindrende åndedræt og En vidunderlig nat).

 


Meditation handler om at holde åndedræt og sind i ro. Næsten som om du lige har afsluttet en længerevarende og vanskelig opgave. Uanset hvad der sker, om der kommer tanker eller følelser, om du lægger mærke til fysisk ubehag, om du er bevidst om lyde eller lugte omkring dig, skal du ikke bekymre dig om det. Hvad der sker – eller ikke sker – er simpelthen en del af oplevelsen, af at lade sindet hvile.

 

 

HVAD KAN MEDITATION HJÆLPE PÅ?


I de seneste årtier, er der blevet forsket meget i effekten af meditation/visualisering. Her nedenunder, har jeg skrevet nogle af de positive resultater, som forskerne har fundet frem til, at meditation og visualisering kan hjælpe imod. Listen bliver længere og længere, for hver ny undersøgelse.

 

Påvirker det limbiske system, hjertetakten, sænker blodtrykket, bedrer iltoptagelsen, reducerer stress, søvnløshed, fordøjelsesforstyrrelser, migræne, hudproblemer (eksem, psoriasis), bedre immunforsvar(øger aktiviteten af naturlige dræberceller, som ødelægger virus, bakterier og bekæmper kræftceller), kan bremse væksten af tumorceller i bryst- og prostatakræft, reducere smerter, reducere astma anfald, mere grå substans i hjernen ( som derved mindsker hjernens forfald), bedre tankefunktion( problemløser), større empati, mindsker hyppigheden af negative tanker, mindre bekymringer, mindre rugen over problemer, positivt livssyn, mindre deprimerede, øget velvære, lavere angstniveau, ro, balance, overblik, overskud, 30% mindre risiko for hjerte- kar- sygdomme.

 

Der er også lavet undersøgelser af ansatte på virksomheder, og her er resultatet af en af dem. Man havde sammenlignet en gruppe arbejdende personer, der kun praktiserede afslapning, med en gruppe der mediterede. Gruppen der mediterede, havde en større reduktion i stress, en forbedring af deres psykiske sundhed, og en øget produktivitet. Derfor er meditation meget virksom, i utrolig mange henseender.

 

 

AFSLUTNING


Jeg vil håbe disse lydfiler kan give dig inspiration, til at bruge meditation og visualisering. For jeg er sikker på, at vi alle vil have gavn af, at have fokus på vores ejet ve og vel. På vores arbejde og i vores fritid, kan vi tit have rygende travlt, derfor er det vigtigt, at vi ind imellem kommer ned i tempo, og lytter til vores krop.

 


MEN HUSK! Meget lidt her i livet bliver os givet. Derfor kræver det også en indsats fra dig selv, at lære at meditere. For mit vedkommende tog det ca. 3 måneder, med jævnlig meditation, før jeg mestrede det nogenlunde. Det er individuelt, hvor lang tid det tager at lære, så giv ikke op!!!